torsdag, februari 23, 2006

Istället för bokrea: Layne Staley

Det bidde ingen bokrea igår kväll. Krafterna räckte inte riktigt till. Och katalogen lockade ju, som sagt, inte särskilt mycket. Det blev soffan, datorn och ...host, harkel... hockeyn istället.

Och så tittade jag en kort stund på Singles på TV. Matt Dillon har väl aldrig varit sämre? Och 1990-talet har väl aldrig känts mer motbjudande? 1990-talet håller på att bli det nya 1980-talet.

Men det var roligt att se Layne Staley i Alice in Chains fladdra förbi under en kort livesekvens. Han utgör en liten, men viktig beståndsdel i det som utgör min kärlek till musiken. Plattan Dirt var en viktig vän under en turbulent tid.

Men jag hoppas att du inte tittade på TV2 igår, Layne. Jag tror inte att du vill förknippa din musik med grunge, Matt Dillons peruk och unga, vackra människor som dricker koffeinfri latte med sojamjölk och som tror att de har kärleksproblem. Din världsbild såg inte riktigt så ut.

2 Comments:

Blogger Niklas sade...

Du vet väl att Layne Staley är död? Han dog tyvärr för två eller tre år sedan.

trist men väntat var det.

24/2/06 02:25  
Blogger Fredrik sade...

Jo, jag vet. Det är tragiskt, även om det - som du skriver - inte var oväntat. Karln var liksom en definition av ordet "ohälsa" redan då Dirt släpptes.

Länken i blogginlägget går till Layne Staley Fund, vars arbete går ut på att ge utbildning och stöd kring frågor om heroinmissbruk.

De resterande medlemmarna i AIC återförenades för ett år sedan på en välgörenhetskonsert till förmån för tsunamikatastrofen. Då hoppade Maynard James Keenan från Tool in som ersättare för Staley.

24/2/06 08:16  

Skicka en kommentar

<< Home