onsdag, augusti 22, 2007

Bladet från munnen

Nu är det bara några veckor kvar. Sedan släpps den, boken som hela popsverige har väntat på.

Martin Svenssons romandebut.

Japp, du minns väl Martin Svensson? Han gjorde odödliga klassiker som (Du är så) Yeah Yeah wow wow, Fiskar som viskar och Rymdraket. Och så gifte han sig med Dilba. Sedan skilde han sig från Dilba. Och ja, det var väl det sista vi hörde av honom, tror jag.

Tills nu.

Nu släpps hans bok Hej! Mitt namn var Elton Persson. Och nu ska han äntligen redogöra för händelserna kring hans dramatiska och turbulenta äktenskap.

”Denna fartfyllda berättelse ger många levande och inte sällan dråpliga inblickar i artistlivet, men är också en inträngande skildring av kändisskapets baksidor”, skriver förlaget.

Fast eftersom han är en sann konstnär har han ju krånglat till det lite för oss läsare. Huvudpersonen heter inte Martin (det är han som är Elton, antar jag) och så har han döpt frun i boken till Någon (otroligt poetiskt!).

Det är så spännande! Som världen har längtat efter att få krypa in bakom kulisserna och se hur det egentligen står till med Dilba, denna scandal beauty, denna karismatiska personlighet som vi blott känner som en glittrande yta. Och som världen har längtat efter att få titta in i huvudet på den person som har skaldat den prisade textraden "Alla plockar blommor, blommorna på marken, alla får lägga sej var dom vill i parken, alla klappar takten, dansar ut på ängen, alla får sjunga lalala i refrängen"

Dilba har hotat med att stämma sin ex-make om uppgifterna i boken är felaktiga, men jag tror att konsten förbjuder Martin Svensson att skriva något annat än sanningen. Så han kan känna sig trygg.

Fast jag förstår inte varför de har placerat Tomas Brolin på omslaget.